Η ενορία μας στο πρόγραμμα των φιλανθρωπικών της δράσεων,προσέφερε το φετινό Πάσχα την βοήθειά της στο ίδρυμα της στέγης κοριτσιού Αγίας Άννης.
Την Παρασκευή τρείς (3)Απριλίου το απόγευμα οι κυρίες της ενοριακής δράσεως,με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μωραΐτη επεσκέφθησαν τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος,που βρίσκονται στην οδό Ανοίξεως της Κάτω Κηφισιάς.
    Προσεφέρθησαν τρόφιμα και δώρα στα είκοσι οκτώ κορίτσια που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο του ιδρύματος,το οποίο τελεί υπό την διαχείριση,επίβλεψη και προστασία της κ.Θεοδώρας Μορφοπούλου.Η κ.Μορφοπούλου,η οποία επί σαράντα πέντε (45) χρόνια αναλίσκει τον ευατό της και προσφέρει με αυταπάρνηση και αφιλοκερδώς την αγάπη της στα παιδάκια,είναι αυτή η οποία με την φροντίδα και την ακούραστη δραστηριότητά της,συνετέλεσε στην ανέγερση και στο στήσιμο όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων τόσον του οικοτροφείου όσον και του Ναού της Αγίας Άννης.
    Τα παιδάκια έψαλαν εθνικούς και εκκλησιαστικούς ύμνους και έδειχναν να απολαμβάνουν γαλήνη και ψυχική ηρεμία,τόσο από τον χώρο στον οποίο ζούν,όσον και απο την ανθρώπινη σχέση τους με την κ. Θεοδώρα και από το υπόλοιπο προσωπικό του ιδρύματος.
    Μας ξενάγησαν στους κοιτώνες και στ' αναγνωστήρια,μας πληροφόρησαν οτισχολικό λεωφορείο του ιδρύματος μεταφέρει καθημερινά τα παιδιά στα γύρω Δημόσια σχολεία,Δημοτικό,Γυμνάσιο,Λύκειο,μας μίλησαν για την προσπάθεια που γίνεται για την εκμάθηση ξένων γλωσσών,ακόμα όμως και για την ενίσχυσή τους με φροντιστηριακά μαθήματα.

Μέχρι σήμερα έχουν περάσει τετρακόσια  (400) παιδιά από το ίδρυμα,το οποίο μετά το πέρας της δευτεροβάθμιας η τριτοβάθμιας εκπαίδευσής τους,φροντίζει να τα αποκαταστήσει επαγγελματικά,εξασφαλίζοντας αντίστοιχες εργασίες η ακόμα να τα εντάξει στην κοινωνία,οπότε δημιουργούν τις δικές τους οικογένειες.

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ