Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πανηγυριστών,την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ.Χρυσοστόμου,ο οποίος παλαιότερα υπηρέτησε ως εφημέριος του Ιερού Ναού μας.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς ανήμερα τελέσθηκε ,εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν της Αγίας Μαρίνης Εκάλης Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας,Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος εις το κήρυγμά του αναφέρθηκε στην συνέπεια στην πιστότητα και στην σταθερότητα της Αγίας Μαρίνης και στήριξε τον λαόν του Θεού που σήμερα πολλαπλώς δοκιμάζεται.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις λατρευτικές εκδηλώσεις που ήλθε να ζητήσει την προστασία και την βοήθεια της Αγίας Μαρίνας,ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος και να εξέλθει

εις αναψυχήν.

ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο της Εκάλης.

Ανήμερα τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος. Των αποψινών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έχει διατελέσει εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου & Αγίας Μαρίνας Εκάλης.

Συγχοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος με την παρουσία δεκάδων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, καθώς και άλλων Μητροπόλεων.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναού, o προϊστάμενος του Ναού, π. Νικόλαος Μωραϊτης, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην Πανήγυρη της ενορίας, όλες αυτές τις ημέρες, καθώς επίσης τους ιερείς που συμμετείχαν, την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς που συνόδευσε στην λιτανεία, το Σώμα Εφέδρων Αξιωματικών που περιέφερε την εικόνα, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και όλους όσους εκοπίασαν για την πανήγυρη. Ευχήθηκε "του χρόνου να είναι καλύτερες οι συνθήκες ώστε να εορτάζουμε σε καλύτερη ψυχική κατάσταση."

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ