Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου η ενορία μας,πραγματοποίησε μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας.

Αναχωρήσαμε νωρίς το πρωί από την Αγία Μαρίνα Εκάλης, με την πρωινή μας προσευχή και ένα χαιρετισμό από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μωραΐτη.

Καθ’οδόν θαυμάσαμε τη Στυμφαλία λίμνη που θεωρείται από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου, ένας ιδανικός παράδεισος προστατευόμενων και μεταναστευτικών πουλιών, εκεί όπου σύμφωνα με την μυθολογία ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Καστανιά Κορινθίας για καφέ σε ένα μαγευτικό ορεινό χωριό.

Συνεχίσαμε για το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Κορινθίας – Αχαΐας σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Είναι ένα πολύ παλιό μοναστήρι, μόνο με τρείς καλογέρους. Εκεί υπάρχει η εκκλησία όπου λειτουργούσε ως Κρυφό Σχολειό.

Όταν φτάσαμε προσκυνήσαμε στον Άγιο Γεώργιο και εν συνεχεία τελέσαμε την Ιερά Παράκληση στον Άγιο Γεώργιο.Οι καλόγεροι μας προσέφεραν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής γλυκό τριαντάφυλλο, που φτιάχνουν οι ίδιοι. Από το μπαλκόνι της Ιεράς Μονής απολαύσαμε τη θέα στην λίμνη Δόξα και το καταπράσινο βουνό.

Συνέχεια της εκδρομής μας η τεχνητή λίμνη Δόξα που βρίσκεται στο Φενεό Κορινθίας, σε υψόμετρο 900 μέτρων, όπου θαυμάσαμε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης.To οροπέδιο, μας θύμισε κάτι από Άλπεις, κάναμε την στάση μας, απολαμβάνοντας ένα περίπατο στη μαγευτική φύση.

Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για το χωρίον Λαύκα Στυμφαλίας , όπου έγινε στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό σε επιλεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα.

Τελική προσκυνηματική στάση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Λέχοβας στην ορεινή Κορινθία.

Επιστρέψαμε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ