Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της πολιούχου και προστάτιδός μας ,Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην Εκάλη.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος με την άδεια του οικείου ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως Κηφισίας και άλλων όμορων Μητροπόλεων.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του εν συντομία στο βίο της Αγίας λέγοντας πως ήταν μία από αυτές τις γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χριστού «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν».

Ο Μητροπολίτης Μηθύμνης τόνισε ότι «η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσαμε να της προσφέρουμε και που σίγουρα θα ήταν αποδεκτή από την Αγία, είναι να μιμηθούμε την ζωή της και την ανδρεία της. Η γενναιότητα της Αγίας, ομολογία της πίστης και το μαρτύριο της χάρισαν την αγιότητα».

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Κηφισίας, τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κηφισίας Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος και του μετεβίβασε τις ευχές και τον σεβασμό του Ποιμενάρχου.

Ο προϊστάμενος του ναού π. ΝΙκόλαος Μωραϊτης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μηθύμνης Χρυσόστομο για την τιμητική παρουσία, τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Δ. Καμμένο και τους πολιτευτές, συ και ευχήθηκε σε όλους την σκέπη της Αγίας.

Φωτογραφίες : Σπύρος Παπαγεωργίου & Απόστολος Δερβός.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ